Spørsmål og svar

Stiller dere noen krav til meg som skal begynne?
Nei, ikke annet enn at du stiller med et åpent sinn og et ønske om å lære, hjelpe andre å lære og bidra til et positivt treningsmiljø. Treningen blir hva vi sammen gjør den til.
Aikido-trening baserer seg på samarbeid, så et positivt treningsmiljø der alle tar vare på hverandre er en forutsetning for fremgang og trivsel.
For at klubben skal vokse og vi skal lære og trives sammen bør du gjøre ditt ytterste for å komme på hver trening. Vi ønsker at våre medlemmer skal trene jevnlig både for sin egen og klubbens del.

Er Aikido bare for menn?
Nei, Aikido passer like godt for kvinner som for menn. Faktisk har mange kvinner en fordel i Aikido fordi de ikke kan basere seg på fysisk styrke, men finne frem til det som virkelig gjør Aikido interessant og annerledes, nemlig kontroll over motstanderens balanse, angrepskraft osv.

Tar dere bare i mot nybegynnere?
Nei, har du trent Aikido tidligere er du naturligvis også hjertlig velkommen. Treningene på mandager er forbeholdt viderekommende (og etter avtale med instruktør), mens treningene på onsdager er åpen for alle nivåer.

Kan jeg gradere hos dere?
Ja, du kan gradere deg fra 6. - 1. kyu hos oss i Horten. Vi har graderingsrett gjennom Aikikan Norge. Fra 1. dan og oppover graderes du på treningsleir med japansk instruktør tilknyttet Aikikan Norge. Dette foregår normalt i Oslo.

Hva er nedre aldersgrense?
16 år.

Hva er de fysiske fordelene av Aikido?
Er du stiv i kroppen vil du oppleve at Aikido-treningen gjør deg mykere og mindre utsatt for lidelser forbundet med stillesittende arbeid. Du vil også få forbedret koordinasjon, og når du har trent en stund og tempoet øker vil du forbedre din utholdenhet og styrke.